Η χρήση των κρουστικών εξωσωματικών κυμάτων είναι ευρέος γνωστή και ταυτόχρονα αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα. Η τεκμηρίωση των θετικών αποτελεσμάτων των κρουστικών κυμάτων αναδεικνύεται στις μελέτες που θα βρείτε στα παρακάτω συννημένα αρχεία.
Χειρουργική ανακατασκευή των αιμοφόρων αγγείων
Ο όρος χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι μια άρθρωση δεν μπορεί να κινηθεί παθητικά ή ενεργητικά. Το αίτιο μπορεί να είναι θραύσμα οστού μετά από κάταγμα, η παρατεταμένη ακινητοποίηση, ή εκφυλιστικές αρθρικές αλλοιώσεις όπως οστεοαρθρίτιδα.
Διάταση - διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων
Αφορά τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων
Τα τελευταία χρόνια έχει ενισχυθεί πολύ η ενθάρρυνση της αυτοπαραπομπής των ασθενών, ειδικά στον τομέα της φυσικοθεραπείας στη Σκωτία. Αυτό όμως που δεν είχε διερευνηθεί μέχρι τώρα είναι το ώφελος της συγκεκριμένης τακτικής στο εθνικό σύστημα της υγείας. Στην παρούσα έρευνα χρησιμοποιήθηκε δείγμα 3010 ασθενών από την Σκωτία οι οποίοι είναι κάτοικοι αστικών, ημιαστικών και επαρχιακών περιοχών. Η έρευνα καθορίζει τις δαπάνες για το έτος του 2004. Τα αποτελέσματα της έρευνας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η αυτοπαραπομπή των ασθενών στον φυσικοθεραπευτή έχει σημαντικές (θετικές) επιπτώσεις στο κόστος του εθνικού συστήματος υγείας της Σκωτίας συγκριτικά με τους ασθενείς στους οποίους υποδείχθηκε η φυσικοθεραπεία και με αυτούς που τελικά παραπέμφθηκαν από το γενικό γιατρό. Οι βασικότερες μετρήσεις που λήφθηκαν για το αποτέλεσμα της έρευνας, αφορούσαν τον αριθμό επικοινωνίας με τον γιατρό ή τον φυσικοθεραπευτή, τη συνταγογράφηση αναλγητικών και στεροειδών αντιφλεγμονωδών, η παραπομπή για λήψη ακτινογραφιών, MRI ή/και για δευτεροβάθμια περίθαλψη. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως όταν οι ασθενείς επισκέφθηκαν με δική τους πρωτοβουλία τον φυσικοθεραπευτή, χωρίς την διαμεσολάβηση κάποιου γιατρού, το οικονομικό όφελος για το εθνικό σύστημα υγείας ανήλθε περίπου στα 2 εκατομμύρια λίρες το χρόνο.
Διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0031940606000812 (30/09/2019).
Ελεύθερη Μετάφραση:
Γεώργιος Μώρος 1,2
Γεωργία Νικολάου1
Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια πάθηση του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος, παρεγκεφαλίδα, νωτιαίος μυελός). Περιγράφηκε πρώτη φορά από τον Άγγλο χειρούργο William Little το 1860. Η νόσος εκδηλώνεται κυρίως με κινητικές διαταραχές, προβλήματα ομιλίας και ακοής, ενίοτε παρουσιάζεται διανοητική καθυστέρηση και επιληψία. Ταξινομείται στις εξής κατηγορίες ανάλογα με την κλινική εικόνα του ασθενή και την τοπογραφική κατανομή των κινητικών αναπηριών: Ημιπληγία , διπληγία, τετραπληγία, αθετωσική εγκεφαλική παράλυση και αταξική εγκεφαλική παράλυση. Περισσότερα στον εσωτερικό σύνδεσμο εδώ.
Τι είναι η αρθροπλαστική ώμου;
Η αντικατάσταση τόσο της βραχιόνιας κεφαλής όσο και του γληνοειδούς ονομάζεται Ολική Αρθροπλαστική Ώμου.
Η αντικατάσταση μόνο της βραχιόνιας κεφαλής ονομάζεται ημιαρθροπλαστική. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ για να ακολουθήστε την εσωτερική σελίδα.
Ομαιμοσύνη, οι γάμοι δηλ. μεταξύ ατόμων πρώτου ή δευτέρου βαθμού συγγενείας. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ενέχονται για την εκδήλωση αυτοσωμικών εκφυλιστικών νοσημάτων (autosomal recessive diseases).
Ο Ahmad (1993:21) υποστηρίζει ότι η ομαιμοσύνη έχει καταστεί κύρια ερευνητική υπόθεση στη Βρετανία στα πλαίσια της ιατρικής και ότι πολλοί ερευνητές έχουν αρχίσει να αποδίδουν «τα πάντα», αρχής γενομένης από τη γέννηση έως τις αιματολογικές ασθένειες, τους καρκίνους, τις οφθαλμολογικές παθήσεις κλπ. σ’ αυτή την πρωτοεμφανιζόμενη ερμηνευτική συνταγή.
Ο όρος θλάση αναφέρεται στην κάκωση των ιστών του σώματος η οποία δε συνοδεύεται και από βλάβη της συνέχειας του δέρματος και που δημιουργείται από κάποια μηχανική βλάβη. Όταν γίνεται αναφορά για θλάση μυϊκών ομάδων συνεπεία καταπόνησης – υπέρχρήσης και κυρίως στην ειδικότητα της ορθοπεδικής, η λέξη προσδίδει την έννοια της ρήξεως, της λύσης της συνέχειας του μυός και όχι την έννοια της σύνθλιψης.