Καλέστε μας

Τμήμα Νευρολογικών Παθήσεων

Ετυμολογικά η λέξη αναφέρεται στην επιστήμη που ασχολείται με τα νεύρα και συγκεκριμένα με παθήσεις του νευρικού, μυϊκού συστήματος αλλά και των νευρικών συνάψεων .

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η επιληψία, η σκλήρυνση κατά πλάκας , η νόσος του πάρκινσον, τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, οι τετραπληγίες, οι παραπληγίες, οι κακώσεις των περιφερικών νεύρων κλπ.

Η φυσικοθεραπεία αποσκοπεί στην αποκατάσταση - βελτίωση - πρόληψη της υποκείμενης νόσου (πάρεση κνημιαίων μυών –συνεπεία πίεσης της αντίστοιχης νευρικής ρίζας από μια κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου) ή στην βελτίωση των κινητικών διαταραχών που αυτές προκαλούν, υποβάλλοντας τον ασθενή σε όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες , καθιστώντας τον πιο λειτουργικό.

Το κέντρο μας, εκμεταλλευόμενο την πιο σύγχρονη και τελευταίας γενιάς τεχνολογία, είναι σε θέση να επιτύχει την αντικειμενική καταγραφή και εκτίμηση των εργονομικών και εμβιομηχανικών συνθηκών διαβίωσης του ασθενούς, να διαμορφώσει αλλά και να εκτελέσει τα καταλληλότερα επιστημονικά πρωτόκολλα για την κατά το δυνατόν βέλτιστη αποκατάστασης του.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό τμήμα του εξοπλισμού.