Καλέστε μας

Θεραπείες Στο Σπίτι

Το φυσικοθεραπευτήριο μας, με την πολυετή εμπειρία στο χώρο που το διακρίνει, αναλαμβάνει και κατ' οίκον θεραπείες στον ιδιωτικό σας χώρο μετά από συνεννόηση μαζί μας. Εγγυόμαστε απόλυτη εχεμύθεια και πλήρη υποστήριξη στο χώρο σας προκειμένου να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Ελάτε σε επικοινωνία μαζί μας και κλείστε μας ραντεβού!

Θεραπείες στο σπίτι

Παγοθεραπεία

Η παγοθεραπεία, γνωστή και ως κρυοθεραπεία, είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για την τοπική χρήση χαμηλών θερμοκρασιών σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σώματος με σκοπό την μείωση του κυτταρικού μεταβολισμού, την αύξηση της επιβίωσης των κυττάρων, την μείωση της φλεγμονής, του πόνου και των μυϊκών σπασμών.

Στο σπίτι μπορείτε να εφαρμόσετε την μέθοδο της κρυοθεραπείας με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Τοποθετήστε σε ένα σακουλάκι θρυμματισμένο πάγο και διπλώστε το με μία υγρή πετσέτα. Αφήστε τον πάγο στην προβληματική περιοχή του σώματος έως 10 λεπτά. Σε περίπτωση που μείνει παραπάνω προκαλείται αντανακλαστική αγγειοδιαστολή και μπορεί να προκληθεί έγκαυμα. Ένα παράδειγμα αντανακλαστικής αγγειοδιαστολής είναι τα κόκκινα αυτια ή η κόκκινη μύτη κατά την έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Κάντε επάλειψη της περιοχής με ένα εξιδικευμένο προϊόν, το οποίο δημιουργεί αίσθηση ψύξης. Προτείνουμε το Crystal Ice Gel, το οποίο ενδείκνυται για πόνο οποιαδήποτε αιτιολογίας.

TIP: Σε περίπτωση που δεν έχετε πάγο τοποθετήστε στην περιοχή λιωμένο κρεμμύδι, το οποίο είναι αντιφλεγμονώδες και δημιουργεί αίσθηση ψύξης ή εναλλακτικά κρύο νερό.

Ηλεκτροθεραπεία

Ηλεκτροθεραπεία είναι η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την θεραπεία βλαβών της υγείας και την αντιμετώπιση συνθηκών μη κανονικής λειτουργίας, όπως μυϊκοί πόνοι, αποκατάσταση κακώσεων, κλπ. Η ηλεκτροθεραπεία βασίζεται κυρίως στην χρήση ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλής έντασης, το οποίο προκαλεί νευρομυϊκή διέγερση..

Στο σπίτι μπορείτε να εφαρμόσετε την μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας με τους ακόλουθους τρόπους:

  • Τοποθετήστε στην περιοχή το ειδικό αυτοκόλλητο επίθεμα Painmaster, το οποίο ανακουφίζει τον πόνο στο σημείο ακριβώς όπου τοποθετείται.

Ανακούφιση πόνου στα πέλματα

Το 75% του πληθυσμού αντιμετωπίζει κάποιου τύπου πρόβλημα άκρου ποδός, ενώ το 20% του πληθυσμού έχει περισσότερα από ένα προβλήματα υγείας που αφορούν τα κάτω άκρα. Χιλιάδες άνθρωποι από κάθε ηλικιακή ομάδα επισκέπτονται φυσικοθεραπευτές και ορθοπαιδικούς ιατρούς για προβλήματα, τα οποία προκαλούνται από παθήσεις των κάτω άκρων.

Για την ανακούφιση του πόνου στα πέλματα:

  • Φοράτε άνετα παπούτσια που ταιριάζουν στο σχήμα των ποδιών σας.
  • Τοποθετήστε στο εσωτερικό των παπουρσιών σας εξατομικευμένα ορθωτικά πέλματα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί ειδικά για εσάς.

Ασκήσεις προοδευτκής αντίστασης

Δείτε ενδεικτικές ασκήσεις διαδοχικής αντίστασης με λάστιχα ενδυνάμωσης.