Καλέστε μας

Μελέτες για DRS

1. ETHΣΙΟ ΣΥΝΕΣΔΡΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ PAIN MANAGEMENT

RESULTS OF 2007
Annual Conference of American Academy of Pain MAnagement

Θέμα: Τα αποτελέσματα της σχετικής μελέτης του Dr Johnn Leslie, έδειξαν σπουδαία αποτελέσματα στη χρήση του DRX 9000, στον πόνο της μέσης. Μετά από δύο εβδομάδες θεραπεία με το DRX9000 επιτεύχθει 50% μείωση στον πόνο της μέσης των ασθενών. Επιπρόσθετα το εκπληκτικό ποσοστό των 88,9% των ασθενών στη μείωση του πόνου επιτεύχθει μετά την ολοκκλήρωση της θεραπείας των 6 εβδομάδων.

pdfΠερισσότερα (αρχείο .pdf)

Δείτε το σχετικό link στην Ψηφιακή μας Βιβλιοθήκη

2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟΥ

PAIN MANAGEMENT
A Practical Guide for Clinicians

Θέμα: Η σχολαστική αξιολόγηση προγενέστερων τεχνικών δεν αποκαλύπτει κάποιο συνεπές μοντέλο στην διαχείριση του πόνου. Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης διάφορων συσκευών και μηχανισμών δείχνουν ότι επτά κύριοι παράγοντες είναι σημαντικοί για την επίτευξη βέλτιστων κλινικών αποτελεσμάτων. Στην παρούσα μελέτη αναλύονται αυτοί οι παράγοντες, ενώ παρουσιάζεται το σύστημα DRS και η συμβολή του στη διαχείριση του πόνου σε ένα σύνολο 50 ασθενών. Το σύστημα DRS αποδεικνύεται αποτελεσματικό και οικονομικά αποδοτικό παρέχοντας ανακούφιση στον πόνο. Συνεπώς, οι κλινικοί γιατροί και οι φυσικοθεραπευτές καλούνται να εκμεταλλευτούν τα πλεονεκτήματα που παρέχει αυτή η προσέγγιση.

pdfΠερισσότερα (αρχείο .pdf)

Δείτε το σχετικό link στην Ψηφιακή μας Βιβλιοθήκη

3. ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΝΕΥΡΩΝ
Edward L. Eyerman, MD, st- Louis Misssuri
Ιούνιος, 1998

Θέμα: Η απλή πυελική έλξη δίνει ανακόλουθη ανακούφιση σε ανθρώπους που υποφέρουν από κήλη στον οσφυϊκό δίσκο. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την εφαρμογή ενός νέου συστήματος αποσυμπίεσης με έλξεις που εφαρμόστηκε με 15 έλξεις των 60 δευτερολέπτων με μόλις πάνω από το ένα ήμισυ του βάρους του σώματος σε 20 ημίωρες συνεδρίες. Τα αποτελέσματα αναφέρουν ότι προσφέρει σημαντική έως πλήρη ανακούφιση πόνου από την οσφυαλγία και την ισχιαλγία, σε 86% από 14 ασθενείς με δισκοκήλη και 75% από 8 με facet syndrome.

pdfΠερισσότερα (αρχείο .pdf)

Δείτε το σχετικό link στην Ψηφιακή μας Βιβλιοθήκη

4. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

EMERGING TECHNOLOGIES: PRELIMINARY FINDINGS
Decompression, Reduction, and Stabilization of the Lumbar

Θέμα: Στην παρούσα ερευνητική εργασία πραγματοποιείται σύγκριση των αποτελεσμάτων για την ανακούφιση του πόνου από την μια με εφαρμογή παραδοσιακών μηχανικών θεραπειών (σε 14 ασθενείς) και από την άλλη με ένα τεχνολογικά εξελιγμένο μηχάνημα (DRS System), το οποίο αποσυμπιέζει την σπονδυλική στήλη (σε 25 ασθενείς). Το σύστημα αποσυμπίεσης δίνει πολύ καλά έως άριστα ποσοστά ανακούφισης του πόνου. Το σύστημα DRS αξιολογείται πλέον ως η καλύτερη πρωταρχική επέμβαση για την πρόληψη και θεραπεία του πόνου που προέρχεται από πιέσεις της σπονδυλικής στήλης.

pdfΠερισσότερα (αρχείο .pdf)

Δείτε το σχετικό link στην Ψηφιακή μας Βιβλιοθήκη

5. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

SPECIAL REPORT - THE DRS SYSTEM
Οκτώβριος, 1998

Θέμα: Ο πόνος χαμηλά στην πλάτη μπορεί να προέρχεται από πολλές αιτίες. Είναι επίσης πολύ συχνός, μιας και ενδέχεται να παρουσιασθεί μέχρι και στο 80% του πληθυσμού κάποια χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής. Σκοπός του συστήματος DRS είναι η ανακούφιση του πόνου μέσω της μείωσης των πιέσεων μεταξύ των μεσοσπονδυλίων δίσκων. Η μείωση των πιέσεων αυτών επιταχύνει και διευκολύνει με τη σειρά της την επούλωση στα τμήματα των εκφυλισμένων δίσκων.

pdfΠερισσότερα (αρχείο .pdf)

Δείτε το σχετικό link στην Ψηφιακή μας Βιβλιοθήκη

6. ΑΡΘΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ

AN OVERVIEW OF VERTEBRAL AXIAL DECOMPRESSION
Canadian Journal of Clinical Medicine

Θέμα: Το σύστημα VAX-D είναι ένα μηχάνημα αποσυμπίεσης προγενέστερο του DRS. Η συγκεκριμένη εργασία αποτελεί μία μελέτη της αποδοτικότητας του VAX-D. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκαν άτομα με πόνο χαμηλά στην πλάτη, στα οποία είχε γίνει σύσταση για νευροχειρουργική αντιμετώπιση του προβλήματος. Τα αποτελέσματα της έρευνας αποδεικνύουν ότι το VAX-D όχι μόνο απαλύνει τον πόνο, αλλά ασκεί ευεργετική επίδραση στον βασικό παράγοντα που είναι υπέυθυνος για τις δισκογενείς παθήσεις.

pdfΠερισσότερα (αρχείο .pdf)

Δείτε το σχετικό link στην Ψηφιακή μας Βιβλιοθήκη